FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Čtyři zápasy, tři vítězství. Muži zažívají povedený start do nové sezony

Čtyři zápasy, tři vítězství. Muži zažívají povedený start do nové sezony
Mužský A-tým zahájil svou druhou sezonu v Národní lize. Jak se mu v úvodu nového ročníku daří?

Muži zažívají úspěšný start do svého druhého ročníku v Národní lize. Z úvodních čtyř zápasů vybojovali hned 9 bodů za tři vítězství a jednu porážku. Poradit si dokázali ve venkovních duelech proti Troopers a Přerovu a také doma proti ostravské Letce. Bez bodového zisku odešli jen jednou a to na domácí půdě proti Třinci.

V porovnání s loňskou premiérovou sezonou v Národní lize jde o daleko lepší start. V minulém roce se v prvních zápasech po postupu projevila nováčkovská daň. Po čtyřech utkáních byli Lvi stále bez bodu a čekali na své první vítězství. To přišlo až v 5. kole v souboji proti Šumperku. 

Letos tak již ligou ostřílenější tým sbírá body od úvodních klání. S ohledem na spoustu změn, odchody některých klíčových hráčů i změně na postu hlavního trenéra se možná čekal o něco pomalejší rozjezd. Lvi ale již od úvodních kol ukazují, že budou i letos důstojným a nepříjemným soupeřem pro všechny ostatní týmy. 

Troopers vs. Zlín Lions 5:6 (1:2, 4:3, 0:1)

Stejně jako v loňském roce i letos měli muži zahájit ročník proti havířovskému Slovanu. Z důvodu nepříznivého počasí, přívalových dešťů a povodní bylo však téměř celé 1. kolo odloženo. Letošní rok tak odstartovali Lvi venkovním zápasem proti týmu Troopers, který hrál loni západní skupinu Národní ligy. Do Brna odcestovali muži v okleštěné sestavě a pouze v deseti hráčích do pole. I přesto ale dokázali díky obrovskému nasazení a bojovnosti soupeře z Brna přehrát těsným výsledkem 5:6 a zapsat tak první tři body do ligové tabulky. 

Branky: 12. Jan Jirásek, 30. Vojtěch Potáček, 31. Zdenek Jirásek, 31. Vojtěch Potáček, 38. Matěj Karásek - 2. Michal Baroň, 20. Lukáš Ondroušek, 23. Adam Rek, 34. František Tvrdoň, 39. Michal Samohýl, 45. Adam Rek

Sestřih utkání

Zlín Lions vs. FBC Letka Toman Finance Group 7:3 (0:2, 3:1, 4:0)

Na domácí palubovce, kterou se pro letošní sezonu stala hala na otrokovickém Štěrkovišti, se Lvi představili o týden později proti ostravské Letce. Ta ještě minulou sezonu působila v 1. lize. A i tento duel se Lvům vydařil. I přes lepší vstup hostujících hráčů do utkání a nepříznivý stav 0:2 dokázali muži otočit skóre na svou stranu a zapsat druhé vítězství v poměru 7:3. 

Branky: 27. Matěj Tkadlec, 31. Jakub Vít, 36. Filip Horník, 41. Lukáš Ondroušek, 53. Michal Samohýl, 59. Lukáš Ondroušek, 60. Lukáš Ondroušek - 5. David Svoboda, 10. David Svoboda, 34. David Svoboda

Zlín Lions vs. FBC Intevo Třinec 4:7 (3:2, 0:2, 1:3)

Ve třetím zápase sezony přicestoval do Otrokovic do té doby stoprocentní Třinec. Souboj dvou dosud neporažených celků však vyšel lépe pro hosty, kteří v tomto případě dokázali zvrátit nepříznivý vývoj a odvézt si všechny tři body za výhru 4:7. 

Branky: 1. Adam Jiříček, 8. David Vodica, 10. David Vodica, 57. David Vodica - 5. Ondřej Bajtek, 18. Jan Fiedor, 27. Šimon Kuczera, 33. Šimon Kuczera, 43. Šimon Kuczera, 54. Jan Janáč, 58. Jakub Molin

FBC Přerov vs. Zlín Lions 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)

Na čtvrté utkání vyrazili Lvi do nedalekého Přerova, kde se opět dokázali vrátit na vítěznou vlnu. Dobrý vstup do zápasu a rychlé vedení určilo ráz celého duelu. Ačkoliv se Přerov dlouho držel na dostřel, Lvi si vedení dokázali udržet po celých 60 minut a mohli se tak radovat z dalšího vítězství. 

Branky: 38. Matěj Porvol, 44. Jakub Čajánek - 3. Pavel Malošík, 14. Filip Horník, 39. Michal Baroň, 49. Lukáš Kubíček, 56. Matěj Klímek, 60. Michal Baroň

Nejproduktivnějšími hráči Lvů jsou s osmi body David Vodica (3+5) a s pěti body Michal Baroň (3+2) a Lukáš Ondroušek (4+1).  

Další zápas čeká muže v sobotu 19. 10. od 16:30 na Štěrkovišti proti Šumperku. Dorazte Lvy podpořit v souboji s tabulkovým soupeřem o průběžné 3. místo!

Tabulka Národní ligy