FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Pět týmů Lvů a Lvic se představí na mezinárodním turnaji Prague Games

Pět týmů Lvů a Lvic se představí na mezinárodním turnaji Prague Games
Letošního ročníku prestižního mezinárodního mládežnického florbalového turnaje Prague Games se zúčastní tři týmy Lvů a dva týmy Lvic.

MLADŠÍ ŽÁCI – KATEGORIE U13

První a zároveň nejmladší kategorií, která se vydává do Prahy jsou mladší žáci. Ti budou bojovat v kategorii U13 v konkurenci 29 týmů. A velkou část soupeřů budou tvořit zahraniční celky. Jen ze Švýcarska se turnaje zúčastní hned 13 družstev. To je dokonce více než domácích, kterých bude "pouze" deset. Své zastoupení pak budou mít ještě Slovensko, Německo a Ukrajina. 

Kluci se představí v jediné pětičlenné skupině, kde se střetnou se švýcarským Zurichem a Churem, slovenskou Stupavou a pražskými Black Angels. 

Skupina A: Zlín Lions, Chur Unihockey, Zurich United Weaels, Bogdau Stupava, Black Angels

 

Harmonogram zápasů:

Středa 10. 7. 

  • 10:40 vs. Black Angels
  • 12:50 vs. Zurich United Weasels

Čtvrtek 11. 7.

  • 08:00 vs. Bogdau Stupava
  • 13:20 vs. Chur Unihockey

Po odehrání základní skupiny bude ve čtvrteční den následovat první kolo play-off. Až v pátek jsou na programu osmifinále, čtvrtfinále a semifinále. Sobotní den pak bude patřit pouze finálovému souboji o zlato. 


DOROSTENCI – KATEGORIE U16

Druhým výběrem Lvů, který se představí v Praze, jsou dorostenci. Ti nastoupí v kategorii U16, která čítá celkem 43 týmů rozdělených do deseti skupin po čtyřech, respektive pěti týmech. Téměř polovinu účastníků tvoří zahraniční týmy: 8 ze Švýcarska, 4 ze Švédska, 3 z Finska, 2 z Německa a Lotyšska a 1 ze Slovenska a Rakouska.

V základní pětičlenné skupině čekají kluky atraktivní souboje proti švédské Storvretě, lotyšskému Masters, pražské Spartě a UNITE. 

Skupina A: Zlín Lions, Storvreta IBF, FS Masters/Ulbroka Red, ACEMA Sparta Praha Unyp, UNITE DDM Praha 10

 

Harmonogram zápasů:

Středa 10.7.

  • 11:40 vs. Storvreta IBK
  • 14:30 vs. FS Masters/Ulbroka Red

Čtvrtek 11.7.

  • 08:10 vs. ACEMA Sparta Praha Unyp
  • 10:10 vs. UNITE DDM Praha 10

Ve čtvrtek proběhnou ještě souboje prvního kola play-off. Další vyřazovací boje až po semifinále se odehrají v pátek. V sobotu pak turnaj zakončí finálový duel o první místo. 


JUNIOŘI – KATEGORIE U18

Třetí a poslední chlapeckou kategorií jsou junioři, kteří nastoupí v kategorii U18. V ní budou bojovat společně s dalšími 39 celky, které jsou rozděleny do 10 skupin po 4. Vedle tradičních zahraničních výběrů se na turnaji objeví i jeden poněkud netradiční zástupce a to z Nizozemska. 

V základní čtyřčlenné skupině svedou kluci boje s Chomutovem, pražským SKV a švédským IBK Floda. 

Skupina B: Zlín Lions, Floda IBK, Florbal Chomutov, SKV

 

Harmonogram zápasů:

Středa 10. 7. 

  • 11:00 vs. Florbal Chomutov
  • 13:10 vs. Floda IBK

Čtvrtek 11.7. 

  • 10:10 vs. SKV

Po odehrání základní části se ve čtvrtek odehrají ještě dvě kola play-off. V pátek pak jsou na programu osmifinále, čtvrtfinále a semifinále. Sobota pak stejně jako u ostatních kategorií bude patřit finále. 


STARŠÍ ŽÁKYNĚ – KATEGORIE U14

První ze dvou výběrů mladých Lvic budou tvořit starší žákyně, které nastoupí v kategorii U14. V té se objeví dohromady 19 celků rozdělených do tří skupin po pěti a jedné po čtyřech.

Los holkám přiřadil zajímavou základní skupinu. Kromě Chomutova se střetnou se dvěma švýcarskými celky - Zug a Seeland a polským Gdaňskem. 

Skupina B: Zlín Lions, Olimpia Osowa Gdaňsk, Zug United G14 White, Seeland United Orcas, Florbal Chodov

 

Středa 10. 7. 

  • 09:20 vs. Olimpia Osowa Gdaňsk
  • 12:40 vs. Florbal Chodov

Čtvrtek 11. 7.

  • 08:00 vs. Zug United G14 White
  • 13:20 vs. Seeland United Orcas

Ve středu a čtvrtek odehrají holky vždy dvojutkání základní skupiny. Po jejich dohraní pak proběhnou 1/16 a 1/8 finále. Během pátečního dne se pak dozvíme i celkového vítěze, protože starší žačky mají oproti ostatním kategoriím naplánováno finále již na páteční večer. 


JUNIORKY – KATEGORIE U18

Druhým zástupcem Lvic budou juniorky v kategorii U18, do které se přihlásilo celkem 18 družstev. Třetinu z nich tvoří zástupci ze Švýcarska, Švédska a Finska. Rozdělení je do dvou skupin po pěti a dvou po čtyřech. 

Holky nastoupí v těžké ale velmi atraktivní pětičlenní skupině. Během čtvrtečního a pátečního dne změří síly se švýcarským Zugem, finským Saunaloylyt a pražským Tatranem a Bohemians.

Skupina A: Zlín Lions, Zurich United Goats, Saunaloylyt, FBŠ Bohemians, Tatran Střešovice

 

Harmonogram zápasů: 

Středa 10. 7. 

  • 09:10 vs. Zurich United Goats
  • 11:10 vs. Saunaloylyt

Čtvrtek 11. 7.

  • 08:10 vs. Tatran Střešovice
  • 16:10 vs. FbŠ Bohemians

Play-off bude po odehraní soubojů základní skupiny následovat až v pátek. V sobotu pak bude znám celkový vítěz turnaje.

Počínání mladých Lvů a Lvic můžete průběžně sledovat na turnajových webových stránkách turnaje: https://www.praguegames.cz/ a také na našich klubových sociálních sítích. Držte palce.