FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

​Lvíčata přivezla z Ostrava Cupu dvě zlata!

​Lvíčata přivezla z Ostrava Cupu dvě zlata!
Dvě mládežnické kategorie se na začátku června vydaly na letní turnaj do Ostravy, kde nad hlavu zvedly poháry pro vítěze a získaly zlaté medaile.

Lvíčata z přípravky se vydala vůbec na svůj premiérový letní turnaj. „Chtěli jsme dětem dopřát zážitek z turnaje, celou sezónu poctivě chodily na tréninky a také jsme jim chtěli ukázat, jak hrají florbal kvalitní ostravské týmy“, prozrazuje trenér Lvíčat Matěj Koňařík.  

Nejprve jsme se utkali s hokejisty z HC Vítkovice, kteří předvedli velkou individuální kvalitu a zejména v prvním poločase nám nastříleli několik branek. Byl to jediný zápas, který jsme prohráli a až do zbytku jsme vítězili, kromě zápasu s Vítkovicemi, kdy jsme remizovali.

Na turnaj jsme jeli s velkým respektem, prioritou je pro nás dlouhodobý rozvoj hráče, ale kluci si samozřejmě každé vítězství vychutnali, stejně jako křepčení s pohárem. 

Sestava: Šťastný Eduard, Šimon Marek, Ondřej Marek, Oliver Šilhavý, Mojmír Klímek, Matěj Huňa, Matěj Janík, Matěj Hruban, Matěj Rakušan 

 

Mladší žáci měli turnaj mnohem náročnější, v Ostravě kluci strávili tři dny. Ve skupině nepoznali hořkost porážky, když postupně porazili Karvinou, Příbor a Porubu. Ve čtvrtfinále si kluci poradili s Židenicemi 10:3 a v nedělním semifinále se jim do cesty postavil pražský tým Black Angels, který turnajem procházel jako nůž máslem. „Zápas s Black Angels by se dal označit jako předčasné finále. Oba týmy od začátku ukazovaly, že není náhodou, že turnajem prošly bez porážky. Trpělivou hrou se nám podařilo dostat do vedení 4:0, které však soupeř na konci zápasu stáhnul na rozdíl jedné branky. Díky obrovskému nasazení a týmové hře jsme však semifinále vyhráli a mohli jsme se radovat z postupu do finále“, ohlíží se za utkáním trenér Daniel Pankuch.  

Ve finále čekal mladšáky Třinec. Kluci se opět dostali do vedení 4:0, ale soupeř v závěru zabral a podařilo se mu srovnat. Z vyrovnávacího gólu se ale otřepali velmi rychle a ze standardní situace se jim podařilo třináct sekund před koncem utkání vstřelit vítěznou branku. Obrovská radost tak mohla vypuknout. „Celý turnaj kluci předváděli parádní výkony na hřišti i mimo něj. Závěrečné boje o medaile ukázaly, jak stojí tým při sobě a jak skvělá parta kluků se teda sešla. Moc děkujeme rodičům za podporu, byli neuvěřitelní. Obhájení vítězství z minulého ročníku je velkým úspěchem a už se těšíme na další letní turnaj do Prahy,“ uzavřel povídání Daniel Pankuch.

Sestava: Lukáš Navrátil, Orsava Vojtěch, Kulička Adam, Patrik Provazník, Lubomír Klímek, Mahďák Dominik, Janča Filip, Sušina Tobiáš, Šopík Matěj, Telíšek Matyáš, Kopal Pavel, Papežík Jan, Sukop Tomáš, Zádrapa Kryštof

FOTOGALERIE z turnaje: