FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | Lvi ve venkovním utkání přestříleli Sršně z Rožnova

REPORT | Lvi ve venkovním utkání přestříleli Sršně z Rožnova
Mužský A-tým se v druhém lednovém utkání střetnul na venkovní půdě s týmem 1. FBK Sršni Rožnov pod Radhoštěm.

1. FBK SRŠNI ROŽNOV P/R  vs. ZLÍN LIONS 8:11 (0:5, 6:3, 2:3)

V rámci druhého lednového utkání se Lvi vydali do Rožnova pod Radhoštěm na odvetné utkání proti místním Sršňům, které v prvním vzájemném utkání porazili na "Průmka Aréně" poměrem 9:3. 

Lvi měli výborný vstup do utkání. Již v 7. minutě svítilo na tabuli skóre 0:2 po přesných zásazích Vl. Blažka a Kundraty. Herní pohodu v první třetině pak podtrhli dalšími třemi brankami Haša s Vl. Blažkem (0:5). Se všemi pokusy rožnovských si navíc poradil Kubíček a po skvělé první třetině tak šli Lvi do šaten s pohodlným náskokem. 

Ve druhé třetině se však obraz hry změnil. V úvodu se dokázali domácí dvěma góly vrátit zpět do hry, když se trefil dvakrát Eichner (2:5). Následně sice Lvi odpověděli stejnou měrou díky dalším dvěma gólům Haši (2:7), druhá půlka prostřední části ale patřila opět domácím. V rozmezí 35. a 37. minuty lovili brankáři míček za svými zády celkem pětkrát a rozdíl ve skóre byl už jen dvoubrankový (6:8). 

Poslední dvacetiminutovka tak ještě nabízela zajímavou zápletku. Tu ještě více přiživil v 51. minutě domácí Kittel, který snížil na 7:8. Následně ale vzal osud zápasu do svých rukou Haša, který svým pátým a šestým gólem opět přinesl klid na hokejky Lvů (7:10). V 57. minutě se Sršni ještě jednou prosadili (8:10), to už ale bylo z jejich pohledu vše. Závěr už si dokázali Lvi pohlídat a brankou v poslední minutě ještě upravit stav na konečných 8:11.

Děkujeme všem fanouškům, kteří nás přijeli podpořit a vytvořili nám téměř domácí atmosféru. 

Branky (asistence): 22. Dominik Eichner (Lipový), 27. Dominik Eichner (Barabáš), 35. Vladislav Kittel, 35. Dominik Eichner (Barabáš), 36. Adam Burýšek (Kittel), 37. Dominik Eichner (Barabáš), 51. Vladislav Kittel (Prašivka), 57. Dominik Eichner (Barabáš) - 4. Vladimír Blažek (Haša), 7. Michal Kundrata Blažek Vl.), 14. Jakub Haša (Kundrata), 16. Vladimír Blažek (Malošík), 20. Jakub Haša (Blažek Vl.), 30. Jakub Haša (Blažek Vl.), 32. Jakub Haša (Blažek Vl.), 36. Lukáš Ondroušek (Jiříček), 53. Jakub Haša (Kundrata), 55. Jakub Haša (Blažek Vl.), 60. Michal Samohýl (Horník)

Další utkání odehrají Lvi v neděli 21. ledna od 15:00 hod. na domácí palubovce proti týmu Aligators Klobouky

Tabulka Národní ligy po 17. kole