FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

​Starší žáci zazářili ve víkendovém dvojutkání

​Starší žáci zazářili ve víkendovém dvojutkání
Kategorie starších žáků se o víkendu vydali do Rousínova, kde změřili síly s Třebíčí a Gepardy z Brna.

Starší žáci opět dokázali, že tvrdá práce a nasazení přináší výsledky, když se o víkendu postavili proti týmům Třebíče a brněnským Gepardům. Oba zápasy zakončili vítězně, což bylo odměnou nejen za jejich sportovní dovednosti, ale také za přijetí a implementaci taktických pokynů od trenérů.

ZLÍN LIONS vs. FBC GEPARDI BRNO BLUE 9:3 (3:1, 2:1, 4:1)

Branky (asistence): 6. Černošek (Janečka), 9. Kalík (Černošek), 11. Klinkovský, 13. Večeřa, 23. Černošek (Janečka), 30. Černošek (Klinkovský), 30. Janča (Mahďák), 32. Orsava (Klinkovský), 36. Večeřa (Boog)

ZLÍN LIONS vs. SNIPERS TŘEBÍČ MODŘÍ 11:3 (2:1, 5:1, 4:1)

Branky (asistence): 4. Jakub Mikšánek (Večeřa), 12. Jakub Černošek (Orsava), 13. Lukáš Večeřa (Černošek), 17. Filip Janča (Večeřa), 17. Lukáš Večeřa (Boog), 21. Lukáš Večeřa (Černošek), 22. Vojtěch Fremder (Mikšánek), 30. Marek Vašut (z náj.), 32. Jakub Mikšánek, 33. Dominik Mahďák (Janča), 35. Jakub Černošek (Boog)

Deštivá procházka: předzvěst sportovní výzvy

Začátek sobotního turnaje zahájili starší žáci tradiční aktivitu. Osvědčená procházka, která byla součástí přípravy na zápasy, se stala výzvou samotnou. Dešťové kapky, které doprovázely hráče a trenéry, byly symbolem odhodlání a připravenosti čelit nečekaným situacím. Tato procházka nejen posílila týmový duch, ale také připravila hráče na nehostinnější podmínky.

Výzva od brněnských Gepardů: úspěšné předvedení naučeného

Úvodní zápas proti brněnským gepardům byl test. Tým Zlína se však ukázal být připraven na výzvy. Hráči nyní nejen dodržovali stanovený obrázek hry, ale také vytvářeli momenty individuálního brilantního výkonu. Trenéři nemohli být více potěšeni nejen výsledkem, ale i samotným vývojem. Začínalo to být jasné – tým se přesně díky svojí soudržnosti a nasazení posouval do nového úrovně florbalové excelence.

První krok k vítězství: dodržování taktické vyspělosti

I do druhého zápasu proti Třebíči vstoupili kluci s velkým nasazením a drželi se taktických pokynů, které se jim trenéři snaží vštípit během tréninků. Koordinovaný pohyb a efektivní komunikace na hřišti ukázaly, že tým začíná nacházet svůj vlastní florbalový styl. Závěrečný hvizd rozhodčího potvrdil vítězství, ale co bylo důležitější, hráči věděli, že to byl výsledek jejich kolektivního úsilí.

Role videorozboru

Jedním z faktorů, které přispěly k tomuto vzestupu, byl i videorozbor. Tým si udělal čas na důkladný pohled na své předchozí výkony, identifikoval slabiny a pracoval na jejich zlepšení. Tato analýza byla klíčovým krokem k porozumění vlastní hře a přizpůsobení se požadavkům zápasu. Výsledek byl zřejmý na hřišti - lépe načasované pohyby, preciznější přihrávky a výraznější důraz na týmovou spolupráci.

Komentář trenéra: hrdí na výkon a rostoucí sebevědomí

Tým ukázal, že je schopen překonat výzvy a adaptovat se na různé herní situace. Přechod od několika taktických cvičení na hřišti k jejich úspěšné aplikaci ve skutečných zápasech byl velmi uspokojivý. Videorozbor také otevřel oči hráčům a pomohl jim vnímat detaily, které mohou zlepšit. Sebevědomí týmu roste a s ním i ambice. Zlín Lions nyní ukazují, že nejde jen o získání vítězství, ale především o neustálý růst a zlepšování. Florbalový svět může očekávat, že tento tým bude v další části sezony přinášet ještě více vzrušujících okamžiků.