FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

B-tým mužů zůstal na domácím turnaji bez vítězství

B-tým mužů zůstal na domácím turnaji bez vítězství
​V sobotu 9.12. odehrál B-tým mužů poslední domácí turnaj této sezony. Ve dvou utkáních vyzvali muži tým Shooters Beta a Florbal Kuřim.

ZLÍN LIONS B vs. SHOOTERS BETA 4:5 pn. (2:0, 2:3, 0:1)

„Zápas proti brněnskému týmu jsme začali dobrou první třetinou, kdy se trefil Strouhal s Malošíkem a vedli jsme tak 2:0. Druhou část utkání jsme bohužel polevili a i když jsme dali další dvě branky, soupeř kousal a stáhl utkání na skóre 4:3. Ve třetí třetině to byl florbal nahoru a dolů, kdy jsme bohužel neproměnili naše šance a soupeř v přesilové hře vyrovnal na 4:4. Zápas tak dospěl k samostatným nájezdům, které se lépe povedly družstvu Shooters a bereme tak pouze bod do tabulky za remízu v základní hrací době,“ zhodnotil průběh prvního utkání kapitán Ondra Vicherek.

Branky (asistence): Strouhal (Malošík), Malošík (Pospíšil), Baroň M. (Pospíšil), Malošík (Pospíšil)

Sestava: Procházka - Vicherek, Šabacký, Baroň M., Baroň P., Malošík, Pospíšil, Bajza, Vu Pham An, Strouhal, Juřica, Kubíček, Martinec, Kopčil, Zdráhal

ZLÍN LIONS B vs. FLORBAL KUŘIM 3:9 (2:3, 1:3, 0:3)

„Druhé utkání na nás čekala Kuřim, které jsme chtěli oplatit předchozí porážku. První třetinu se hrál vyrovnaný florbal. My jsme vstřelili 2 branky zásluhou Horníka a Bajzy, soupeř dal však 3 góly a skóre tak bylo 2:3. Druhá i třetí část utkání byla z naší strany hodně špatná. Dostali jsme dalších 6 branek, dali pouze jednu a Kuřim tak zaslouženě vyhrála v poměru 3:9. Kuřim hrála pouze v 8 lidech do pole, my byli ve 13-ti. Naše taktika soupeře uběhat bohužel nevyšla. V obou utkáních se projevila naše klasická neschopnost vstřelit více branek a v neposlední řadě také kvalita hráčů. Naši soupeři v regionální lize mají kvalitních hráčů 10 až 15, my bohužel pouze cca 6-7, což se jednoduše projevuje na hřišti při řešení herních situací. Nechci ti tím říct, že jsme tak špatní, ovšem soupeři jsou vždy kvalitní a naše bojovnost v těchto případech na body prostě nestačí. Z domácího turnaje jsme chtěli vytěžit minimálně 3 body. Máme bohužel jen jeden, takže jsme zklamaní. Druhá polovina sezony je před námi, odpočineme a v příštím roce věřím, že nějaké body do tabulky posbíráme,“ zhodnotil druhý duel kapitán mužstva Ondra Vicherek.

Branky (asistence): Horník (Pankuch), Bajza (Pospíšil), Vicherek (Kubíček)

Sestava: Soukup - Vicherek, Šabacký, Baroň P., Pospíšil, Bajza, Vu Pham An, Strouhal, Juřica, Kubíček, Kopčil, Zdráhal, Horník, Pankuch, Svitálek

Fotogalerie z turnaje zde (foto: Josef Procházka): 
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720313350729