FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Kombinace pohybu a relaxace na soustředění starších žáků

Kombinace pohybu a relaxace na soustředění starších žáků
Starší žáky o víkendu nečekal žádný soutěžní zápas a tak jim trenéři připravili speciální sportovně-relaxační akci.

Nedělní den byl ve světě florbalu pro starší žáky vskutku nezapomenutelným sportovním zážitkem. Trenéři se rozhodli udělat něco speciálního a tak se kluci ocitli na půldenním soustředění. To mělo za cíl nejen zlepšit jejich výkonnost, ale i poskytnout jim příležitost zažít různorodé sporty a odreagovat se.

Akce začala skvěle. Trenéři si na úvod připravili širokou škálu sportů pro své svěřence. Badminton, squash, pingpong a také náročný kruhový trénink. Po oddechových hrách to byl především intenzivní kruhový trénink, u kterého se kluci pořádně zapotili. Všechny náročné cviky ale výborně zvládli a i při sportech ukázali, že si rozumí nejen s florbalovou holí. Za některé raketové odpaly by se nemuseli stydět ani leckteří profesionální hráči. Trenéři se smyslem pro humor říkali, že i tenisové míčky ztratily svou rychlost, když hráči Zlín Lions odbíjeli míčky při pingpongu. 

V druhé části pak čekal kluky zasloužený odpočinek a relax během dvouhodinového pobytu ve wellness centru. Sauna, pára a kneippův chodník – to byly tři hlavní aktivity pro uvolnění a regeneraci. Pro většinu to bylo vůbec poprvé, co slyšeli spojení "kneippův chodník" a tak si vyzkoušeli a objevili novou aktivitu využívanou ve sportovním prostředí.

Na závěr je třeba zdůraznit, že si trenéři i hráči akci maximálně užili a byli z ní nadšeni. Trenéři se shodli, že podobné akce nejsou jenom prospěšné pro fyzickou kondici hráčů, ale také pro týmovou atmosféru a posilování vzájemného respektu. A tak se s úsměvem na tváři a novými zážitky v srdci vrací kluci na palubu florbalové lodi, připraveni na další výzvy a vítězství.