FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zhodnocení sezóny nejmladších Lvíčat z přípravky

Zhodnocení sezóny nejmladších Lvíčat z přípravky
V kategorii přípravky se nám během celé sezóny střídá na tréninku okolo třicítky nejmenších Lvíčat, kterým se pravidelně věnuje trenérský tým vedený zkušeným Jardou Vaňkem, který předává zkušenosti našim mladým trenérský nadějím Vlastovi Červenkovi a Honzovi „Vondymu“ Vondřejcovi. Tréninky probíhají dvakrát týdně vždy na ZŠ Podhoří, kde jsme našli stabilní a kvalitní zázemí. Tréninky přípravky pokračují do konce května, pak čeká nejmenší Lvíčata zasloužená pauza, hokejky na chvíli schovají do skříně, sklepa nebo pod postel a budou si užívat dalších sportovních her během léta.O tom, jak vypadala celá sezóna se rozpovídal hlavní trenér Jarda Vaněk.

Tréninky

Naše tréninky jsou především všestranné. Největší zastoupení mají prvky florbalu, dále si ale mladí Lvíčci mohou vyzkoušet základy fotbalu, házené, basketbalu a mnohé další pohybové aktivity, jako různé opičí dráhy, kde jsou zase prvky základní gymnastiky. V první řadě se snažíme o to, aby naše tréninky děti bavily a těšily se na každý trénink a turnaj. Našim cílem za celou sezónu, je vybudovat si dobrý pohybový základ, na kterém se v budoucnu bude stavět při rozvíjení nejen florbalové osobnosti člověka. Chceme také vychovávat slušné kamarádské děti, které si navzájem nelžou, nežalujou a nešidí. Na trénincích jsme měli všechno potřebné vybavení, do příští sezóny bude potřeba pouze dokoupit pár kusů rozlišováků. Na začátku sezóny jsme dostali 50 míčků a dokončujeme ji s cca 35, což není špatná bilance 🙂

Zápasy/turnaje
Přípravka má zhruba každý měsíc jeden turnaj někde v okolí Zlína. Je to skvělé, jelikož hráči mohou porovnávat síly s hráči z jiných klubů a pro nás pro trenéry to má výhodu takovou, že při všimnutí si jakýchkoliv nedostatků, můžeme tyto nedostatky eliminovat, nebo se jich úplně zbavit. Na turnajích hrají vždy všichni v rovnocenném čase, nikoho neupřednostňujeme a výsledky jsou pro nás irelevantní. Všichni trenéři na zápasech vytváří kvalitní klidné prostředí pro děti a snaží se takto působit i na samotné rodiče, kteří to ovšem velmi rychle pochopili. Vztah trenér-rodič a trenér-hráč v kvalitním přátelském prostředí je pro nás velmi důležité.

Poděkování
Poděkování našich trenérů se netýká jenom hráčů, ale hlavně rodičů. Díky nim mají děti pravidelný pohyb a kontakt s kamarády a s tímto nádherným sportem. 

Hodnotil Jaroslav Vaněk